The BEST Homemàde Màc ànd Cheese of your LIFE. Outràgeously cheesy, ultrà creàmy, ànd topped with à crunchy Pànko-Pàrmesàn topping, this màc ànd cheese recipe is most definitely à keeper. I used three different cheese ànd à homemàde cheese sàuce to tàke this màcàroni ànd cheese recipe over the top.
Ingredients
Instructions
Ingredients
- 16 oz elbow màcàroni, cooked (or other tubulàr pàstà)
- 1 tbsp extrà virgin olive oil
- 6 tbsp unsàlted butter
- 1/3 cup àll purpose flour
- 3 cups whole milk
- 1 cup heàvy whipping creàm
- 4 cups shàrp cheddàr cheese shredded
- 2 cups Gruyere cheese shredded
- sàlt ànd pepper to tàste
- 1 1/2 cups pànko crumbs
- 4 tbsp butter melted
- 1/2 cup Pàrmesàn cheese shredded
- 1/4 tsp smoked pàprikà (or regulàr pàprikà)
- Preheàt oven to 350F. Lightly greàse à làrge 3 qt or 4 qt bàking dish ànd set àside.Combine shredded cheeses in à làrge bowl ànd set àside.
- Cook the pàstà one minute shy of àl dente àccording to the pàckàge instructions. Remove from heàt, dràin, ànd plàce in à làrge bowl.
- Drizzle pàstà with olive oil ànd stir to coàt pàstà. Set àside to cool while prepàring cheese sàuce.
- Melt butter in à deep sàucepàn, dutch oven, or stock pot.
- Whisk in flour over medium heàt ànd continue whisking for àbout 1 minute until bubbly ànd golden.
- Gràduàlly whisk in the milk ànd heàvy creàm until nice ànd smooth. Continue whisking until you see bubbles on the surfàce ànd then continue cooking ànd whisking for ànother 2 minutes. Whisk in sàlt ànd pepper.
- àdd two cups of shredded cheese ànd whisk until smooth. àdd ànother two cups of shredded cheese ànd continue whisking until creàmy ànd smooth. Sàuce should be nice ànd thick.
- Stir in the cooled pàstà until combined ànd pàstà is fully coàted with the cheese sàuce.
- Pour hàlf of the màc ànd cheese into the prepàred bàking dish. Top with remàining 2 cups of shredded cheese ànd then the remàining màc ànd cheese.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.momontimeout.com
Loading...