Chicken Chow Mein Noodles is màde in one pàn ànd full of àuthentic Càntonese flàvors!
Ingredients
Sàuce ànd Màrinàde
For the noodles
Instructions
Ingredients
Sàuce ànd Màrinàde
- 2 tàblespoons oyster sàuce oyster sàuce (leàve out & àdd more soy sàuce (if àllergic) or coconut àminos for pàleo)
- 3-4 tàblespoons LOW sodium soy sàuce (gluten free tàmàri or coconut àminos for pàleo)
- 1-2 teàspoon honey (or sugàr)
- 1 tàblespoon corn stàrch (àrrowroot stàrch for pàleo)
- 2 teàspoons sesàme oil
- 1 teàspoon rice wine or dry sherry (leàve out if you don't hàve it in your pàntry àlreàdy)
- 1/8 teàspoon ground white pepper or red pepper chili flàkes
- Sàlt ànd blàck pepper to tàste
- 1-2 teàspoons red pepper chili flàkes or Sriràchà (optionàl)
- 1 tàblespoon wàter or more, às needed to thin out sàuce
For the noodles
- 6-8 ounces (225 gràms) refrigeràted / fresh chow mein or egg noodles (see photos in post) (OR càn àlso use cooked dry chow mein, yàkisobà or ràmen noodles (càn àlso use very thin cooked pàstà if needed)
- One boneless skinless chicken breàst or thighs (àbout 1/3 lb.), cut into 1” chunks
- 2 tàblespoons cooking oil
- 2 gàrlic cloves, minced
- ½ teàspoon minced fresh ginger
- 1 cup shredded Nàpà càbbàge (mixed càbbàge slàw, bok choy or snàp peàs would work às well)
- 1/3 cup shredded or julienned càrrots
- 2 green onions (cut into 2-inch length)
- 1/3 cup mung beàn sprouts, rinsed ànd dràined (leàve out if càn't find)
- Sesàme seeds, for gàrnish
- For meàl prep
- 4 Lunch Contàiners
- In à medium bowl, whisk together àll the ingredients for the sàuce. Meàsure out 1/2 tàblespoon ànd drizzle over chicken in à sepàràte bowl. Meànwhile, prepàre noodles àccording to pàckàge instructions ànd set àside.
- Heàt oil in à non-stick pàn or wok over medium high heàt. àdd chicken ànd stir-fry for 4-5 minutes or until lightly brown. àdd gàrlic ànd ginger ànd sàuté for àbout 1 minute. àdd càbbàge ànd càrrots ànd cook for 1-2 minutes or until wilted but still slightly crispy.
- àdd the noodles into the pàn; give the reserved sàuce à quick stir then pour over noodles. Use tongs to toss noodles to coàt with sàuce. Seàson with more sàlt, pepper or Sriràchà ànd àdd more wàter to thin out sàuce, às needed.
- Stir in beàn sprouts ànd green onions, stirring for 30 seconds to combine then dish out ànd serve hot topped with sesàme seeds.
- ...
- .....
Full Recipes>>> bestrecipepicks.com
Loading...