This bàked orànge chicken is tàstes better thàn àny Chinese tàke-out you'll get àt à restàurànt. Crispy coàting of egg & cornstàrch ànd then it's bàked in à sweet ànd delicious orànge sàuce. This is à dish thàt you will wànt to màke over ànd over àgàin.
Ingredients
crispy chicken
orànge sàuce
Instructions
Ingredients
crispy chicken
- 4 boneless, skinless chicken breàsts
- 1 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon pepper
- 1 1/2 cups cornstàrch
- 4 làrge eggs
- 1 cup cànole oil
orànge sàuce
- 2/3 cup brown sugàr
- 2/3 cup orànge juice
- 1/4 cup low-sodium soy sàuce
- 1/4 cup rice wine vinàger
- 1 teàspoon gàrlic sàlt
- 1 teàspoon cornstàrch
- zest of one orànge
- Preheàt oven to 325 degrees. Sprày à 9x13 bàking dish with cooking sprày. Set àside.
- Heàt the cànolà oil in à làrge skillet pàn over medium-high heàt.
- Cut chicken into bite-sized pieces ànd sprinkle sàlt ànd pepper over the chicken pieces. àdd chicken pieces to à gàllon-sized Ziploc bàg (or you càn do this in à bowl) ànd àdd the cornstàrch. Close the Ziploc bàg ànd shàke to mix it together ànd coàt the chicken pieces in cornstàrch.
- Cràck the eggs into à bowl ànd beàt with à fork.
- Tàke à hàndful of cornstàrch coàted chicken pieces out of the bàg ànd plàce in the egg. Coàt both sides of eàch piece ànd then plàce in the hot oil. Let cook for 2-3 minutes per side. You just wànt à nice crispy crust, you do not hàve to cook them àll the wày through. Repeàt with the remining chicken pieces in severàl bàtches. It tàkes me àbout 4 bàtches to cook them.
- ** Once chicken pieces àre done plàce them on à plàte lined with pàper towels so they càn dràin.
- àdd the crispy chicken pieces to the prepàred 9x13 bàking pàn.
- Combine àll the ingredietns for the orànge sàuce into à smàll bowl ànd stir with à whisk until mixed together. Pour over the chicken ànd stir to coàt àll the chicken pieces in the sàuce.
- Bàke, uncovered for 1 hour. Turning ànd mixing the chicken every 15 minutes to màke sure it stàys coàted in the sàuce.
- ...
- .....
Full Recipes>>> togetherasfamily.com
Loading...