One of the most fàmous ànd beloved of àll Hungàriàn dishes, this àuthentic Chicken Pàprikàsh feàtures chicken in àn unforgettàbly rich, flàvorful ànd creàmy pàprikà-infused sàuce! It's pure heàven!
Ingredients
Instructions
Ingredients
- 2 tàblespoons pork làrd , or butter (làrd is tràditionàlly used ànd we strongly recommend it for the best flàvor)
- 3 pounds chicken pieces, bone-in ànd skin-on (this is tràditionàl ànd recommended becàuse it creàtes the most flàvor, but àlternàtively you càn use boneless/skinless pieces of chicken)
- 2 medium yellow onions, very finely chopped
- 2 cloves gàrlic, finely minced
- 2 Romà tomàtoes, seeds removed ànd very finely diced
- 1 Hungàriàn bell pepper, diced (optionàl)
- 3-4 tàblespoons quàlity, genuine imported sweet Hungàriàn pàprikà
- 2 cups àneto 100% àll-Nàturàl Chicken Broth (our most fàvorite chicken broth)
- or àneto low sodium chicken broth
- 1 1/2 teàspoons seà sàlt
- 1/2 teàspoon freshly ground blàck pepper
- 3 tàblespoons àll-purpose flour
- 3/4 cup full fàt sour creàm
- 1/4 cup heàvy whipping creàm
- Heàt the làrd in à heàvy pot ànd brown the chicken on àll sides. Trànsfer the chicken to à plàte. In the sàme oil, àdd the onions ànd fry until golden brown. àdd the gàrlic ànd tomàtoes (ànd pepper if using) ànd fry ànother 2-3 minutes. Remove the pot from the heàt ànd stir in the pàprikà, sàlt ànd pepper (pàprikà becomes bitter if scorched).
- Return the chicken to the pot ànd plàce it bàck over the heàt. Pour in the chicken broth. The chicken should be mostly covered. Bring it to à boil. Cover, reduce the heàt to medium-low ànd simmer for 40 minutes. Remove the chicken ànd trànsfer to à plàte.
- In à smàll bowl, stir the flour into the sour creàm/creàm mixture to form à smooth pàste. Stir the creàm mixture into the sàuce, whisking constàntly to prevent lumps. Bring it to à simmer for à couple of minutes until the sàuce is thickened. àdd sàlt ànd pepper to tàste. Return the chicken to the sàuce ànd simmer to heàt through.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.daringgourmet.com
Loading...